Industry Foundation Classes

Az IFC (Industry Foundation Classes) fájlformátum nyílt szabványos adatmodell. Az buildingSmart nemzetközi szervezet által kifejlesztett és kezelt, ez a közös adatcsere-formátum, amelyet a BIM-alapú projektekben és az építőiparban történő adatcserére használnak.

Ezt a formátumot támogatja a legtöbb 3D-s nézetet modellező szoftver termék (építészeti, szerkezeti és telepítő szoftver), valamint más alkalmazások, amelyek a BIM megközelítést használják a munkavégzéshez. Az IFC szabvány legfontosabb jellemzője a maximális interoperabilitása, amely képes további platformokat továbbítani / fogadni más platformokról és azokról további változtatások nélkül; ezért az adatok változatlanok maradnak, mint az eredeti változatban.

 

IFC Viewer & BIM integráció STR Vision CPM-mel

IFC Viewer iintegráció: A STR Vision CPM lehetővé teszi IFC fájlok feltöltését (a fő 3D CAD készítésével), hogy felfedezzék a modellt, és megtekintsék a modellezett objektumok mennyiségi és minőségi tulajdonságait.
Az IFC-nek köszönhetően a Vieweryou megközelítheti az új tervezési technológiákat és eszközöket, amelyek támogatják a BIM logikában az integrált folyamatot az IFC építési projektjeiben. Az IFC Viewer szoftver ingyenes és szerepel a STR Vision CPM-ben Töltse le a STR Vision CPM IFC Viewer alkalmazását (ingyenes!), Telepítse, és egyszerre megjelenítheti az IFC modelleket.